Diguem no a Santi Vidal.

Santi Vidal

Els catalans tindrem la virtut d’assolir la nostra llibertat nacional sense disparar absolutament cap tret. Això és un molt bon precedent, donat que trencar l’statu quo implicava tradicionalment entrar en conflicte amb els vells imperis. Per sort, el segle XXI ha civilitzat profundament la política. Aquest pacifisme, molt positiu quan el que vols és expandir valors i donar una bona imatge al món, s’estanca profundament quan fem un cop d’ull en cert independentisme de tall hippie i absolutament carregat de bonisme. Servidor, un jove del Baix Llobregat amb arrels meitat catalanes i meitat manxegues, navarreses, valencianes i madrilenyes, ha heretat una xuleria i una fanfarroneria que el porten a dir que estem fent l’imbècil davant les actituds mostrades per certes víctimes de l’Estat espanyol. Evidentment, i com bé s’intueix en el títol, estic parlant del nou tertulià-humanista, màrtir, i membre independent a les llistes d’ERC a Barcelona: Santi Vidal. Està clar que sempre hem de defensar els nostres quan són atacats, però això no significa que haguem de menjar-nos el marró d’aguantar a tota aquella gent que vulgui fer del seu patiment la via per assolir l’estrellat polític.

Estic totalment a favor de les manifestacions que es van fer contra la sentència emesa pel Consell General del Poder Judicial, però em nego a tractar d’heroi nacional a una persona que va pels platós oferint-se a treballar per qualsevol (qualsevol!) partit polític. La decisió del CGPJ ens ha donat la magnífica imatge de l’ex-fiscal Carlos Jiménez Villarejo rodejat d’estelades (un fet de justícia poètica donat el currículum que té el membre de Podemos) mentre defensava a un puto catalufo independentista. A la vegada, però, la sentència ens ha tirat a sobre un William Wallace amb ínfules d’humanista.

S’entén perfectament que la Generalitat i els partits polítics surtin en defensa i protecció de Santi Vidal, però és absolutament pornogràfic que es dediqui a fer com una puta que busca -mitges i xocolata en la París de postguerra- muntar el show mentre enarbora la bandera de màrtir i pidola una cadira política quan va als platós de televisió. Siguem seriosos, al nostre estimat jutge mai li faltarà una feina, però s’hauria de moderar de fer segons quines coses quan ha elaborat una Constitució totalment contraproduent. Perquè senyors, tenim un gudari català que es dedica a fer anuncis de telefonia mòbil patriòtics després de fer una Constitució on proposa un sistema electoral majoritari, prohibint a la vegada el burka, l’exèrcit, les majories absolutes, i obligant a fer coalicions de govern sota un article que amenaça en fer-lo caure si no compleix el programa electoral. Només faltava que prohibís la vacunació dels nens per encabir-hi més tòpics.

Catalunya necessita urgentment una catarsi per treure’s de sobre aquest melindrisme tan insoportable que pateix i adquirir dosis de mala hòstia i autoestima. Necessitem urgentment que la societat civil sigui forta, però no hi haurà canvis mentre CiU no es refundi fent fora a Duran i expulsant tota persona amb el mínim rastre de corrupció, ERC es desfaci de les fixacions del tripartit, i la CUP deixi de suportar tota la pressió interna del procés. Sense una societat civil forta no podrem coaccionar a les tres formacions independentistes a l’hora de trencar l’statu quo, i seguirem deixant-nos emportar per autèntics entabanadors mentre estem en pilotes davant dels polítics acomplexats d’ICV i la prepotència dels poders fàctics. Molt em temo que fins al juliol seguirem fent el babau, però de moment diguem no a Santi Vidal i a tot aquell melindrisme comercial que el rodeja.

One thought on “Diguem no a Santi Vidal.

  1. La consttucio del jutge Vidal és un nyap monumental. Tot el ressò que se li va donar … i quan la vaig començar a llegir em va caure l’ànima als peus. Sort que cada vegada hi ha més gent que se n’ha adonat. Només faltava això de la publicitat per acabar-ho de rematar.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s